Binnen

Aquasporten

Neem deel aan onze spetterende work-outs

Het aanbod aan Aquasporten in de Schelp is ruim en divers!

De groepslessen (aquasporten) worden in een aantrekkelijke abonnementsvorm aangeboden. Hier kan een keuze worden gemaakt tussen 1x per week of onbeperkt Ook alle aquasport activiteiten voor senioren (o.a. AquaVitaalSoos) vallen binnen dit abonnement. Alle aquasporten zijn toegankelijk op basis van vrije inloop. Deelnemen aan onze lessen kan en mag dus wekelijks van dag en tijd verschillen als u dat beter uitkomt! Ook toegang op basis van een losse les blijft mogelijk.

Heeft u nog vragen? Laat het ons weten en mail naar groepsles@sportbedrijfboz.nl

De volgende Aquasportactiviteiten vallen binnen het Groepslesabonnement:

AquaJogging
Joggen, maar dan in het water. Aquajogging is lopen in het water, zonder de grond te raken. Het is de perfecte manier om aan je conditie te werken. De voordelen van joggen en water worden gecombineerd. Omdat je met je hele lichaam onder water bent, train je al je spieren. Je moet je best doen om “rechtop” te blijven lopen in het water; daarvoor span je je buik-en rugspieren aan. Ongemerkt ben je dus de hele les al je “core-stability” aan het trainen. Je hebt geen contact met de bodem waardoor je je gewrichten niet extra belast. Daarentegen train je de beenspieren des te meer. Je wordt er dus weerbaarder van.

AquaRobics
Aquarobics is een actieve en intensieve manier van sporten in het water. In ondiep water werk je afwisselend aan kracht en cardio. In het water ben je superlicht, waardoor je met gemak langer kunt springen dan op de kant. Hierdoor verstevig je de doorbloeding van spieren en botten. Tevens wordt de vetverbranding goed geactiveerd. Maar ook aan de buikspieren en core-stability (rompstabiliteit) geven we ruim aandacht.

AquaZumba:
Zumba is bij veel mensen wel bekend: lekker dansen op leuke muziek, waarbij vooral veel gebruik wordt gemaakt je heupen, billen en buik. Zumba is meestal op Latin-muziek en de sport wordt vaak gezien als een feestje, in plaats van een workout. Er zijn veel verschillende varianten van Zumba. Eén daarvan is Aqua Zumba. Aqua Zumba vindt plaats in het zwembad. Er kan gekozen orden voor Latin-muziek, maar ook voor popmuziek. Je doet allerlei dansen in het water, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van de weerstand van het water. Tijdens een Aqua Zumba les zal je springen, rondjes draaien, zwaaien met je armen en swingen op de muziek.

AquaBootcamp:
Wil jij sterker en fitter worden? Dan is Aqua Bootcamp iets voor jou! Aqua Bootcamp is een intensieve full body workout van 45 minuten, gericht op kracht en conditie. De oefeningen zijn in het water en op de kant. Onze instructeurs houden rekening met jouw niveau en helpen je verder. Verleg je grenzen, met Aqua Bootcamp!

AquaDrumsVibes:
Ben je een liefhebber van ritmische muziek, maar vind je je conditie ook belangrijk? Doe dan eens mee met de nieuwste trend Aqua Drum Vibes.
Het fitnessen in het water is overgewaaid uit Polen en is speciaal bedoeld voor iedereen. Of je nu op de basisschool zit of in een seniorenhuis woont: je kan gewoon in De Schelp meedoen. Zo’n vijf jaar geleden werd Aqua Drum Vibes ‘uitgevonden’, waarna de sport de laatste twee jaar in een stroomversnelling terecht is gekomen. Het drummen op het wateroppervlakte is zo ontwikkeld dat het programma niet ál te moeilijk is. Er komen dus geen bijzondere technieken bij kijken en regels hoef je niet uit je hoofd te leren.

Dus wil jij je energie kwijt, heb jij zin om ergens op te rammen of ben jij een muziekliefhebber die wel wat beweging kan gebruiken? Dan voel jij je bij Aqua Drum Vibes als een vis in het water. Je krijgt in zwembad De Schelp drumstokken van zo’n 400 gram per setje, waarmee je het opneemt tegen de weerstand van het water. Het voordeel? Je kan het zo moeilijk, zwaar of ritmisch maken als je zelf wilt. Extra leuk: de oefeningen zijn zo ontworpen dat je tijdens Aqua Drum Vibes zoveel mogelijk spiergroepen traint. Ideaal als de sportschool niet helemaal jouw ding is.

AquaVaria
Aqua Varia is een gevarieerde work-out in het water met zowel spierversterkende oefeningen als elementen die gericht zijn op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Wanneer u niet kunt kiezen tussen onze aquafitness aanbod, is de les Aqua Varia echt iets voor u! Aqua Varia is namelijk een gevarieerd programma met oefeningen uit al onze aquafitness lessen. Onder specialistische begeleiding ervaart u een intensieve work-out in en rondom het water. Het water levert extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt. Tevens worden uw gewrichten ontlast door de opwaartse druk. Aqua Varia is zowel gevarieerd in de oefeningen als in de leeftijd van de deelnemers, kortom voor ieder wat wils!

AquaLatin
Aqualatin is een spetterende work-out op Latijns Amerikaanse muziek.
De les bestaat uit: aerobic choreografie warm-up, kick en box met buikspieren blok en een gecombineerde afsluiting van beide.
Kortom een complete work-out op opzwepende muziek waarop je niet kan stil staan.

AquaVitaal(Soos)
Bij Aqua Vitaal train je alle spiergroepen en verbeter je jouw basisconditie. Door het warme water heb je minder last van gewrichten en spieren en kun je je tussen de oefeningen door lekker ontspannen. Je doet alles in je eigen tempo, de sfeer is altijd ontspannen. Je kunt ook meedoen als je niet of maar een klein beetje kunt zwemmen, want de oefeningen worden in borstdiep water gegeven.
De gevarieerde en gezellige lessen duren 45 minuten en worden gegeven in extra warm water. Dat is goed voor lichaam en geest.
Tijdens de AquaVitaalSoos ochtenden volgen diverse aquasportactiviteiten elkaar op waardoor een ochtend vol beweging en gezelligheid gegarandeerd is!

AquaLogix (uniek in Nederland!)

Lichaamsbeweging in het water heeft een groeiende populariteit en erkenning gekregen vanwege de onmiskenbare gezondheidsvoordelen die aan het breedste spectrum van gebruikers wordt geboden.

AquaLogix is werken met de weerstand van het water. AquaLogix biedt een fitnesssysteem met hoge intensiteit en lage impact.

Het AquaLogix fitness-systeem werkt niet alleen de spieren op een veilige en effectieve manier door middel van een volledig bewegingsbereik, het is ook een intensiteit gedreven cardiovasculaire/cardiorespiratoire training.

AquaLogix - men werkt tegen de weerstand van het water in.

Daarom zul je sterker worden en calorieën verbranden zonder overmatige pijn.

Geschikt voor alle doelgroepen. Het dragen van waterschoenen wordt bij deze activiteit aanbevolen.

Inschrijven voor deze zwemactiviteit kan onderaan deze pagina.

Train je Fit

  • Zwemkleding
  • Handdoek
  • Bidon

Tarieven

Maandkaart 1x per week
29,50
Maandkaart onbeperkt
34,40
Losse les
8,80
Inschrijfgeld (incl. polsbandje)
17,50
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en uw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.