Over Ons

Van harte welkom bij Sportbedrijf Bergen op Zoom!

Sportbedrijf Bergen op Zoom

In onze gezellige accommodaties de Schelp en ook de Melanen (april tot september) kun je op alle dagen van de week terecht om jezelf uit te dagen, te ontspannen, iets leuks te doen of om iets nieuws te leren. Je vindt bij ons altijd een activiteit die bij jou past.

Je kunt onze accommodaties gemakkelijk bereiken met de auto of de fiets. We hebben voldoende parkeergelegenheid voor zowel de auto als de fiets. Parkeren is gratis.

Heb je lekker gesport en wil je nog even bijpraten? Kom dan langs in onze gezellige horeca voor een kop koffie of een gezond broodje.

Onze collega's van de Fitfabriek zetten zich iedere dag weer in om de inwoners van Bergen op Zoom laagdrempelig aan het bewegen te krijgen en te houden.

En onze binnensportaccommodaties worden dagelijks gebruikt door vele scholen, verenigingen en andere organisaties.

De Schelp zwembad Bergen op Zoom - Hoppenbrouwers Techniek 0063a.jpg

Welkom bij de Schelp!

De accommodatie
Na een maandenlange renovatie is de Schelp geheel gemoderniseerd. De waterbehandeling en luchtbehandeling zijn nog verder geoptimaliseerd en ook aan de beleving van de bezoeker is veel aandacht besteed. De natuurlijke sfeer van de Binnenschelde vind je door de gehele accommodatie terug.

Het wedstrijdbad is opgetrokken in de stijl van een sportbad. Naast dagelijks gereserveerde uren voor zwemlessen, banen zwemmen, uiteenlopende aquasporten en andere activiteiten maken ook veel verenigingen en organisaties gebruik van dit bassin. Er wordt hier gezwommen door wedstrijdzwemmers, waterpolo'ers, duikers, reddingsbrigade, scholen en nog vele andere gebruikers. Een beweegbare bodem vergroot de mogelijkheden van dit bassin.

Het instructiebad, geheel voorzien van een beweegbare bodem, biedt aan uiteenlopende doelgroepen zwemmogelijkheden.

Het recreatiebad is in strandsferen opgetrokken. Diverse waterattracties maken een bezoek aan dit bassin tot een avontuur. Een interactieve glijbaan, die start vanuit de nok van het zwembad en is voorzien van licht- en geluidseffecten, is de modernste van ons land.

Het peuterbad is voorzien van diverse (interactieve) recreatieve elementen die aansluiten bij de belevingswereld van onze jongste bezoekers. Hier delen we het verhaal van de zeemeermin, een echte Bergse legende. De zeemeermin is ook op het buitenterrein te vinden. Een heus spray-park zorgt hier voor verkoeling en vermaak op warmere dagen. Een grote zonneweide biedt de mogelijkheid even uit te rusten van alle inspanning.

In onze horeca kunt u de gehele dag en avond terecht voor een heerlijke kop koffie of een overheerlijk (en indien gewenst verantwoord) assortiment broodjes en salades. Maar een bakje frites met een snack naar keuze blijft uiteraard ook gewoon mogelijk. U zwemt dit er immers weer af.

U bent van harte welkom in de Schelp, het centrum van de Sportboulevard!

Melanen.jpg

Welkom in de Melanen!

De accommodatie is geopend van medio eind april ttot begin september.

Wedstrijdbad en duikbassin

Zwembad de Melanen is een verwarmd buitenzwembad waar iedereen lekker kan genieten. Er zijn 6 banen van 25 meter lang waar ongestoord banen kan worden gezwommen. Voor de hoge- en lage duikplank hebben we een apart springbassin van 4 meter diep.

Recreatiebad

Naast het wedstrijdbad hebben we een groot recreatiebad. Deze begint ondiep op 40 cm en loopt langzaam af naar 140 cm. Dit bad is ideaal voor kinderen die nog aan het oefenen zijn met zwemmen of voor zwemmers die liever af en toe met de voeten op de bodem willen staan. De kinderen hebben een eigen eiland met 2 glijbanen.

Kleuterbad

Voor de peuters en de kleuters hebben we een apart kleuterbad. De ligging is rustig op een eigen deel van de zonneweide. Al vroeg in de ochtend heeft u hier volop zon. Indien gewenst zijn er schaduwplekken.

Zonneweide

Uniek aan zwembad de Melanen is de ligging midden in de bossen. Op de zonneweide is volop ruimte om heerlijk te zonnebaden of juist lekker sportief te zijn.

Faciliteiten

Onze kleedkamers, (kleine) kluisjes voor waardevolle spullen, warme douches, toiletten, mindervaliden toilet/douche, horeca, horecaterras binnen, koffietafel, pingpongtafel en TV hoek, bevinden zich binnen in ons hoofdgebouw. Voor u en onze veiligheid beschikken we binnen ons hoofdgebouw over camerabewaking.

Parkeren

Voor zowel fietsers als auto’s zijn er voldoende parkeerplaatsen binnen binnen 1 minuut loopafstand van het zwembad. Een deel van de fietsenstalling is voorzien van camerabewaking.

Om de overlast voor de bewoners te beperken verzoeken wij u de auto te parkeren op het daarvoor bestemde parkeerterrein bij MonkeyTown.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en uw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.