Binnen

Revalidatiezwemmen

Bewegen in water is heel efficient

Heeft u het advies gekregen te gaan zwemmen of bewegen in warm water?!

Fysiotherapie in het water: revalidatie zwemmen
Heeft u last van uw gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heeft u al aan bewegen in het water gedacht? Revalidatiezwemmen, ook aquafitness, hydrotherapie of therapeutisch zwemmen genoemd, kan de belasting van uw gewrichten enorm verminderen terwijl u wel uw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint.

Voor wie is revalidatie zwemmen geschikt?
Revalidatie zwemmen kan u goed helpen bij verschillende beweeg- en pijnklachten. Bewegen en oefenen in het water is ideaal wanneer iemand bijvoorbeeld herstellende is van kanker of last heeft van gewrichtsklachten, zoals artrose, reuma of fybromyalgie. Maar de training helpt ook bij orthopedische klachten bijvoorbeeld na een operatie of wanneer u een ziekte hebt als Parkinson of Multiple Sclerose.

Wat is revalidatie zwemmen
Revalidatie zwemmen is een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. In het water heeft de zwaartekracht minder grip, waardoor bewegen makkelijker gaat. Het is een veilige manier om te bewegen zonder uw gewrichten veel te belasten. U traint in een kleine groep onder deskundige begeleiding van een gecertificeerd zwemonderwijzers in verwarmd water. Iedereen werkt hierbij aan zijn of haar persoonlijke doelen zoals bijvoorbeeld het verbeteren van kracht, stabiliteit en mobiliteit. 

Oefentherapie in het water
Bij revalidatie zwemmen maakt u gebruik van de weerstand van het water. Er wordt gezwommen in verwarmd water. Onder begeleiding doet u oefeningen die zorgen voor meer kracht, stabiliteit en mobiliteit en aansluiten op uw doelen of wensen. Dit doen we met oefentherapie, circuittraining en spelvormen. U behaalt met minder inspanning en pijn meer resultaat.

Werken aan conditie in heerlijk warm water

  • Zwemkleding
  • Handdoek

Tarieven

5 Lessenkaart
51,00
Losse les
10,20
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en uw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.