Informatie zwemlessen

Informatie zwemlessen

Zwemmen is  goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het is een gezonde bezigheid waar je een leven lang plezier van zult hebben. De zwemlessen bij de Schelp berusten op drie basis principes: vertrouwen, veiligheid en vaardigheid die in combinatie met elkaar borg staan voor een optimaal resultaat. 

Bij de Schelp wordt uw kind opgeleid voor het landelijk erkende zwem ABC dat onder toezicht staat van de Nationale Raad Zwemvaardigheid. Alle zwemdocenten hebben hiervoor een speciale licentie behaald. Het zwem ABC bestaat uit een drietal diploma’s: A,B, en C. Uw kind doet drie keer examen. Het is belangrijk dat uw kind de gehele opleiding afmaakt. A en B zijn leuke opstapjes, maar als uw kind zwemdiploma C behaald heeft is hij/zij  volledig “zwemvaardig en zwemveilig”. Uw kind is na het behalen van het C diploma klaar om deel te nemen aan zwemsporten, zoals:  snorkelen, zeilen, surfen, zwemmend redden, waterpolo etc.

Kiezen voor de Schelp als lesaanbieder van uw kind is een goede keuze. De doorlooptijd van de eerste les tot aan het diploma ligt in de Schelp onder het landelijke gemiddelde. En dat terwijl de beoordelingen door de Nationale Raad Zwemveiligheid altijd goed tot zeer goed zijn.

Voor meer informatie kunt u mailen naar zwemles@deschelpendemelanen.nl

Vanaf 4 jaar is het mogelijk om uw kind in te schrijven voor de particuliere zwemles.  
Vanaf 4,5 jaar kan uw kind deelnemen aan de particuliere lessen.

Zwemlessen Particulier 

Maandag            16.00-18.15 uur
Dinsdag              15.45-18.00 uur
Woensdag          14.00-18.15 uur
Donderdag         16.00-18.15 uur
Vrijdag                16.00-18.15 uur
Zaterdag             08.00-15.15 uur

Zwemlessen Privé

Op aanvraag

In een land als Nederland is het niet alleen noodzakelijk dat kinderen kunnen zwemmen, zij beleven er ook veel plezier aan. De Schelp doet er alles aan om u en uw kind op een prettige manier de cursus Zwem-ABC te laten volgen. Ook u als ouders vergeten we niet. 
Zo heeft u de mogelijkheid om de vorderingen van uw kind online te volgen, en de betaling van het lesgeld is sterk vereenvoudigd. Dankzij het maandabonnement weet u precies waar u aan toe bent.

Het Leerlingvolgsysteem
U kunt de vorderingen van uw kind op elk gewenst tijdstip online volgen. U logt in op onze app of website met uw persoonlijke code. Daar ziet u naast de resultaten van uw kind ook een beschrijving van elke vaardigheid. U kunt zo zien welke vaardigheden uw kind moet hebben om door te gaan naar het volgende niveau. Zo kunt u zien welke vaardigheden er goed verlopen en welke extra aandacht vereisen, zodat u inzichtelijk heeft welke vaardigheden u extra kunt oefenen met uw kind.

Maandabonnementen
In de Schelp wordt gewerkt met maandabonnementen.
De maandabonnementen verlengen wij steeds automatisch met een maand. U heeft een opzegtermijn van 1 maand. Tijdens de schoolvakanties (zomervakantie uitgezonderd) gaan de zwemlessen door. Wij behouden ons het recht voor om tijdstippen van de zwemlessen aan te passen. U wordt daarover vooraf geïnformeerd. In de maanden juli en augustus wordt niet geïncasseerd.
De betaling wordt aan het einde van de maand geïncasseerd voor de maand die daarop volgt.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld kan worden voldaan bij de eerste zwemles. U ontvangt dan ook het Jip's Welkomstpakket. Ook wordt op dat moment uw handtekening gevraagd voor de automatische incasso.

Heeft u vragen over deze informatie  dan verzoeken wij u vriendelijk een mail te sturen naar zwemles@deschelpendemelanen.nl.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en uw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.